Bramboráky po našem...

Na bramboráky budeme potřebovat:

1,5 - 2kg brambor
1 velkou cibuli
7 stroužků česneku
2 vajíčka
2 dcl horkého mléka
sůl
pepř
kmín
majoránku
hladkou mouku cca 10 lžic
olej, nebo vepř. sádlo na smažení

Brambory nastrouháme a hned zalejeme vařícím mlékem (aby nečernaly, a je to základ na těsto), přidáme jemně nakrájenou cibuli, lisovaný česnek, dostatečně osolíme, opepříme, dáme kmín a majoránku, přidáme vajíčka a pořádně promícháme. Pak přidáváme mouku, tolik, aby bylo těsto pěkně vláčné, ne příliš řídké. Rozpálíme pánev, nalejem olej, a smažíme. Nesnažte se bramborák předčasně odlepit, pokud bude dostatečně osmažený, pustí se sám, jinak ho zbytečně potrháte.




Komentáře