Čína ze slepice

Budeme potřebovat:

jednu slepici
jednu cibuli
dva pórky
arašídy
jeden žloutek
sojovou omáčku
wolchester
solamyl
koření \"na čínu\"
sladkou papriku
chili
sůl
pepř
olej

Dáme vařit slepici, úplně do měkka (z vývaru uděláme polévku) Necháme schladit a obereme veškeré maso a natrháme ho do velké mísy.

Přidáme nakrájenou cibuli, pórek, žloudek, sůl, pepř, 3 lžice sojovky, dvě lžice wolchesteru, 20 lžic oleje, lžičku papriky, půl lžičky chili, 2 lžíce solamylu, půl pytlíku koření \"na čínu\", hrst arašídů, zamícháme a necháme asi hodinku odležet. Pak restujeme na rozpálené pánvi, až nám začne měknout zelenina a maso půjde do hněda. Podáváme s rýží.





Komentáře