Grilovaný steak a biftek

Budeme potřebovat:

Jednu celou telecí svíčkovou tj. cca 1,2kg (jen upozorním, než pro ni poběžíte k řezníkovi, počítejte s cca 750,-Kč za kg!)
mix barevných pepřů v mlýnku
sůl

Maso odblaníme a nakrájíme na cca 2cm tlusté biftečky které okořeníme pepřem a až těsně před tepelnou úpravou osolíme a zakápneme pár kapkami oleje. grilujeme na rozpáleném grilu z každé strany asi tři minuty.

Na vepřové steaky si připravíme asi 1,5kg vepřové kotlety, krájíme cca 1,5cm silné steaky, na které používám koření \"Adamova žebra\" dále už nesolit. opět těsně před přípravou zakápneme olejem a grilujeme z každé strany asi 4 minuty na rozpáleném grilu.

Maso připravuji a kořením vždy až před grilováním! Nikdy nenakládám dopředu. Jak mě někdo pozve na výborné, tři dny naložené maso koupající se v litru oleje, nedělá se mi dobře.

Snažíme se grilovat tak, aby maso nebylo vysušené a po odložení na talíř pouštělo stále šťávu.




Komentáře