Hovězí "Brněnské" roštěnky naruby

Budeme potřebovat:

0,5-1kg hovězího masa (zadní, roštěnec, falešná svíčková)
2ks cibule
20 dkg anglická slanina
máslo
sůl
pepř
4-5 vajec
hladká mouka
strouhanka
olej
voda

Maso nakrájíme a naklepeme na plátky (jako na řízky), osolíme, opepříme. Vajíčka zašleháme s hladkou moukou, strouhanku prosejeme. Cibuli nakrájíme na kolečka, máslo si nachystáme na malé kostičky.

Maso obalíme nejdříve ve strouhance, potom ve vajíčkovém těstíčku a ihned smažíme v oleji do zlatova.

Osmažené roštěnky klademe na připravené podložky do pekáče. Na každou roštěnku položíme kousek másla, slaninu a cibuli. Následuje další vrstva stejným způsobem.

Nakonec podlijeme asi 1l vody, přiklopíme. dáme do trouby na 220st a 1 hodinu pečeme.

Podáváme s vařeným bramborem. Druhý den jsou skvělé studené položené na chleba.





Komentáře