Hovězí roštěná na houbách s rýží

Co budeme potřebovat:

0,5kg hovězí roštěná
2 cibule
2 lžíce sádla
1 lžíce hořčice plnotučné
sůl
pepř
1 hrst sušených hub (v mém případě pozdní sběr)
tmavá jíška (máslo + polohr.mouka pomalu usmažené do hněda)

Do většího hrnce dáme rozpustit sádlo, na drobno nakrájenou cibulku smažíme do zlatova. Na větší kostky - plátky nakrájené maso přidáme k cibuli a restujeme ze všech stran až do uvolnění šťávy a vypečení výpeku z masa. Přidáme lžíci hořčice, opepříme, osolíme, přidáme houby, přilejeme asi 0,75l horké vody a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou. Podle chuti můžeme dochutit např. hov.bujónem, ale nemusíme, záleží na chuti masa. Jako přílohu podávám rýži, jinak k tomu jdou i těstoviny, brambory ale i HK.





Komentáře