Králík tak trochu po Burguňsku

Budeme potřebovat:

Jeden celý králík
Celer, petržel, mrkev, česnek
Červené víno, olej, máslo, pepř a sůl.

Králíka naporcuji na přední a zadní stehna a hřbet. Důkladně osolím a opepřím. (z ostatního co zbude, krk,žebra, pupek udělám polévku)

Kořenovou zeleninu pokrájím na malé kostky, česnek nasekám na drobno.

Do pánve dáme olej a kousek másla, přidáme zeleninu a česnek a pěkně do zlatova orestujeme.

Zeleninu dáme na stranu a jednotlivé porce králíka na pánvi orestujeme. Do pekáčku dáme na dno zeleninu a na ni naklademe porce králíka.

Do pánve se zbytkem výpeku po zelenině a králíkovi nalijeme asi 1 dcl červeného vína a ždibec másla, a necháme vyvařit až nám výpek s vínem zhoustne a přilijeme ke králíkovi do pekáčku.

Dáme do trouby a přikryté na cca 170°C pečeme pomalu klidně dvě hodinky do zlatohněda.
Jako přílohu dělám houskový knedlík

Dobrou chuť!








Komentáře