Kuřecí steak konfitovaný v přepuštěném másle s pohankou

Budeme potřebovat:

steaky z kuřecího stehna
přepuštěné máslo
sůl
pepř

pohanku
cibuli
houby sušené (žampiony čerstvé)
čenek
máslo
sůl
pepř

Máslo 250g kostku nechme v hrníčku rozpustit. Kuřecí steaky opepříme a osolíme, a na trošce másla opečeme kůží dolů do zlatova a přendáme je do pekáčku kůží nahoru, zalijeme zbytkem másla tak, aby nám v něm v podstatě plavaly. Troubu nastavíme na 95-100°C a necháme je tam bublat asi hodinku.

Pohanku (dvě porce asi 200g) dáme vařit do osolené vody asi na 8-9 minut.

Na pánvi na másle do zlatova osmažíme cibuli, přihodíme pokrájený čenek a buďto předem namočené sušené houby a nebo čerstvé na čtvrtky pokrájené žampiony, podusíme vše společně asi 5 minut. Přidáme scezenou pohanku a prohřejeme, dochutíme ještě pepřem a solí dle chuti.

Podáváme třeba se salátkem.

(Máslo, které mi zbude z pekáčku, kde se dělalo maso sleju do hrnečku a dále ho využiju, v ledničce vydrží.)

Komentáře