Minimaxův Krkonošský Hermelín, aneb jak zaručit zdravé trávení těla lidského

K přípravě těchto lahodných nakládaných Hermelínů budete zaručeně potřebovat:

1 nádobu s těsně uzavíratelným víkem velkou cca 3L
8 kusů Hermelína
1 litr rostlinného stolního oleje
2 velké cibule
1 pytlík ostřejšího grilovacího koření
20 stroužků česneku
1 sklenku ostrých malých feferonek v sladkokyselém nálevu
1 sklenku nepálivých feferonek tzv. Beraních rohů v sladkokyselém nálevu
1 chilli omáčka červená

a to nejdůležitější, co tvoří tu velmi příjemnou a výraznou chu?:

1 pytlík PROVENSÁLSKÝCH BYLINEK (doporučuji od firmy KOTÁNYI)

Příprava:

Koupené hermelíny na plocho rozkrojíme na polovinu, cibule nakrájíme na kolečka, stroužky česneku nakrájíme na půlky.

Na dno nádoby položíme pár koleček cibule, trochu česneku, feferonky, beraní rohy, zasypeme grilovacím kořením, provensálskými bylinkami a položíme první vrstvu půlek hermelínů, které pokládáme vždy řezanou stranou nahoru. Hermelín zakápneme chilli omáčkou, zasypeme gril. kořením, provensálskými bylinkami a zalijeme olejem.

Položíme opět cibuli, česnek, feferonky, rohy, gril. koření, provensálské bylinky a pokládáme další vrstvu půlek Hermelínů. Zakápneme chilli, zasypeme gril. kořením a zase dolijeme olejem.

Takto pokračujeme až je nádoba plná pokud možno až po okraj zalitá olejem. Je nutné, aby grilovací koření bylo dostatečně slané, protože sůl zajiš?uje sterilizaci nálevu. Nádobu zakryjeme těsným víkem, položíme na nízký talíř a uložíme na 14 dní do lednice.

Naložené Hermelíny NESMÍ začít kvasit (bublat), jinak je s nimi brzy ámen. Pokud zkvasí, nedají se jíst (je z nich na jazyku cítit palčivá chu?) a doporučuji vyhodit je.

Všem Vám přeji dobrou chu? a mnoho zdaru při nakládání!




Komentáře