Pečený králík s houskovým knedlíkem

Budeme potřebovat:

Králík – jeden celý :-)
asi půl kila bůčku bez kosti
jednu cibuli
tři stroužky česneku
kmín
sůl

Králíka naporcujeme na čtyři stehna, hřbet, žebírka s pupíkem, hlavu a vnitřnosti. Na pečení dáme stehna a hřbet. Nasolíme, nakmínujeme, položíme ho na kostky nakrájený bůček, zasypeme nahrubo nakrájenou cibulí a nasekaným česnekem a podlejeme vodou, pečeme na 200st asi 2h v přikrytém pekáči. Kontrolujeme, dokud nebude do zlatova, každému nám ta trouba peče jinak. Obracet se nemusí.
Na zelí budeme potřebovat:

pytlík kysaného bílého zelí
jednu cibuli
dvě lžice sádla
polohrubou mouku, asi 3 lžice
cukr
sůl
ocet

Roztopíme sádlo, přidáme cibuli na hrubo nakrájenou, necháme zesklovatět, zasypeme moukou a necháme udělat světlou jížku kterou zalejem asi jedním deci vařící vody, přidáme zelí z pytlíku a necháme dusit asi patnáct minut, dochutíme solí, cukrem a octem dle chuti. Je to takové rychlé moravské zelí.

Na houskový knedlík:
jedno balení knedlíku v prášku, nejraději mám od vitany takovou tu pytlíkovou kostku

jedno vajíčko
dvě deci vody
větší hrst tvrdké housky pokrájené na kostky

Do mísy nasypeme směs, housku, vajíčko, vodu, zamícháme, podsypeme si na vál hrubou moukou a uválíme z těsta dvě šišky. Dáme vařit do velkého hrnce vodu, a šišky dáme vařit na deset minut, pak je otočíme a vaříme dalších deset minut. Vytáhneme a nití nakrájíme na plátky.

A pak to nasázíme na talíř a sežereme, a to jsou panečku orgie!


Komentáře