Vepřová panenka na česneku, zázvoru a tymiánu s mátovým hráškem a bramborem.

Budeme potřebovat:

Vepřovou panenku, česneku asi 2 stroužky, kousek zázvoru, dvě snítky tymiánu, jednu střední cibuli, olivový olej, pepř a sůl
Hrášek mražený, čerstvou mátu, sůl a máslo.
Brambory

Vepřovou panenku odblaníme, vložíme do misky, nebo hlubokého talíře a potřeme směsí olivového oleje, třeného česneku a nastrouhaného zázvoru. Osolíme a opepříme. Dáme do lednice na 30-60minut odležet.

Panenku na pánvi zprudka opečeme ze všech stran a dáme do pekáčku, přidáme všechen výpek z pánve, vložíme k panence tymián a obsypeme na drobno nakrájenou cibulí. Dáme na 200°C odkryté na 10 minut do trouby, potom otočíme, přikryjeme a pečeme dalších 20 minut.

Na čistou pánev dáme rozehřát přiměřené množství másla, do něho hodíme na drobno nasekanou mátu (asi menší hrst), necháme jen prohřát a přidáme mražený (případně čerstvý) hrášek. Spolu s mátou restujeme, dokud hrášek lehce nezměkne a je na "skus", můžeme přisolit.

Panenku vytáhneme z trouby, vyndáme z pekáčku na prkénko a necháme dvě minutky odpočinout, poté krájíme na silnější plátky, které dáme na talíř a navrch přidáme cibulku s výpekem z pekáčku. Podáváme s hráškem a vařenými brambory.

Dobrou chuť!


Komentáře