Vepřová roláda plněná játry

Já rád játra, ty rád játra, kdo by neměl rád játra a navíc zabalená v kousku chutného vepřového.

Budeme potřebovat:

vepřové plecko, asi 1,5kg
drůbeží játra např. mražená asi 0,5kg
sádlo
jednu velkou cibuli
hořčici
dvě vejce
bazalku
celerovou nať, nebo petrželku
pepř
sůl

Plecko upravíme na velkou placku, a paličkou na maso rozmlátíme do mrtva, aby bylo hezky velké, nejlíp jako tenisový kurt, osolíme, opepříme, potřeme asi třemi lžicemi hořčice.

Na pánev si dáme asi tři lžice sádla, samosebou vlastní výroby roztopíme, přidáme nakrájenou cibuli na jemno, osmahneme a přidáme pokrájená játra, opepříme, restujeme do zlatova, pak rozklepneme dvě vejce, přidáme celerovou nať, nebo petrželku a smažíme až jsou hotová, potom tepve osolíme, odstavíme a necháme schladnout.

Vytvořenou směs rozprostřeme na maso, přidáme lístky čerstvé bazalky, a pomocí folie zabalíme roládu a dáme do lednice na asi hodinku vychladnout.

Maso zbavíme folie, pomocí nitě roládu stahneme aby držela tvar, nebo mužeme použít jehly na špízy a pečeme asi 2h na 200st. do zlatova. Krájíme na plátky a podáváme s vařeným bramborem nebo brkaší.








Komentáře