Domácí banánová zmrzlina

Máme vedro, dusno, a já si vzpomněl, že jsme ke grilu dostali jako dárek domácí zmrzlinovač.

Než se pustíme do výroby, musíme dát míchací nádobu zmrzlinovače namrazit do mrazáku. Alespoň 8h. Já to tam nechal přes noc.

Na 4 porce budeme potřebovat:

2 zralé banány (nebo jiné ovoce, jahody, borůvky, černý rybíz, atd)
120 ml smetany ke šlehání
120 ml mléka
2 lžíce cukru (množství podle druhu ovoce)

Suroviny hodím do mixéru, rozmixuju a na hodinku šoupnu do lednice vychladit. 

Vytáhnu z mrazáku nádobu od zmrzlinovače. Usadím motor s metlou a zapnu. Otvorem ve víku pomalu naleju vychlazenou směs do zmrzlinovače. Nechám pracovat a po cca 30 minutách je zmrzlina hotová. Ideální je podávat v namražených miskách.

Dobrou chuť!



Komentáře