Minimaxův Roastbeef

Na skvělý Roastbeef budeme potřebovat:

1kg hovězí nízký roštěnec
celozrnná hořčice
dijonská hořčice
worcestrová omáčka
pepř
sůl

Maso dokonale očistíme, osušíme, položíme na potravinářskou folii. Ze všech stran pečlivě osolíme, opepříme, vmasírujeme worcestrovou omáčku, potřeme celozrnnou a dijonskou hořčicí. Maso poté zabalíme do folie a uložíme nejlépe na 24h do lednice.

Rozpálíme gril. Můj elektrický na max. výkon, což je 250°C. Maso vybalíme z folie a ze všech stran na grilu opečeme. Následně do masa zapíchnu čidlo od teploměru, stáhnu gril na cca 120°C, gril zavřu a maso peču do okamžiku, kdy teplota uvnitř podle teploměru dosáhne 55°C.

Maso poté z grilu vytáhnu a zabalím do alobalu, kde si asi 10 minut odpočine. Potom ho na velmi tenké plátky nakrájím a můžeme se do něho pustit. Výborný je také druhý den, kdy se vytáhne z lednice, nakrájí třeba do bagetky, přidáme salátek a majonézu. Je to skvělá svačina.

Dobrou chuť!
















Komentáře