Vepřová plec na paprice

Hurá, je tady neděle. To by chtělo nějakou omáčku.

Budeme potřebovat:

0,5 kg vepřové plece
1 cibule
sladká paprika
pepř
sůl
špetka skořice
špetka muškátového oříšku
2 ks bobkový list
4 kuličky nové koření
olej
jíška
smetana 

Do hrnce na oleji zpěníme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostky nakrájené maso které orestujeme, posypeme asi 2 lžicemi sladké papriky, opepříme, osolíme. Zalijeme asi 3/4 litrem vroucí vody (nebo vývarem), přidáme bobkový list, nové koření, skořici, muškátový oříšek a vaříme asi hodinku. Když máme maso měkké, zahustíme omáčku jíškou a zjemníme asi půl kelímkem smetany. Podáváme s houskovým knedlíkem (nebo s těstovinami)

Dobrou chuť!


Komentáře