Hovězí hrudí na majoránce

Na dnešní nedělní oběd jsem připravil hovězí hrudí na majoránce.

Budeme potřebovat:

600g hovězí hrudí (libové)
2 cibule
3 lžíce sádla
5 stroužků česneku
1 lžíci hořčice
2 polívkové lžíce majoránky
pepř
kmín
sůl
hladkou mouku na zahuštění, asi 3 lžíce.

Do kastrolu dám na sádlo na drobno nakrájenou cibulku a restuji do hněda. Mezi tím si na kostky nakrájím maso, na drobno nasekám česnek. Když je cibulka pěkně hnědá, přihodím maso, a opékám ze všech stran, potom přidám kmín, česnek. Podleji vývarem nebo vodou, přidám 1 lžíci majoránky, lžíci hořčice, pepř, sůl. Dusíme pod pokličkou asi 2 hodiny do měkka. Nakonec přidáme druhou lžíci majoránky a zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve studené vodě, krátce povaříme.

Podáváme jako já s rýží, ale můžeme klidně s knedlíkem, těstovinami nebo bramborem.

Dobrou chuť!




Komentáře

Okomentovat