Krkonošský Houbovec

Jaké by to u nás doma byly Vánoce, kdyby nebyl Houbovec.

Budeme potřebovat:

5 rohlíků z předchozího dne
1 litr mléka
4 hrsti sušených hub
5 lžic hrubé krupice
30 dkg libové slaniny nebo jiné dobré uzené
3 vajíčka
1 větší cibuli na drobno
6 stroužků česneku utřených
kmín
majoránku
pepř
sůl

Do mísy hodím na kostičky nakrájené rohlíky a přidám 1 litr mléka, promíchám a nechám odpočívat. Namočím si na hodinu houby do vody aby změkly, kdo pospíchá, dá je na chvilku povařit. Potom je scedím a přidám do mísy kam následně přihodím ostatní ingredience a koření. Uzené nebo slaninu nakrájím na menší kostičky a také přidám do mísy. Vše promíchám a hotovou směs naleju na pečící papír na hlubší plech. Směs nesmí být moc řídká, případně přidejte krupici.

Pečeme v troubě na 180°C asi 90 minut, záleží jak vysoký Houbovec je, pěkně do zlatova. Hotový Houbovec nechám vychladnout a servírujeme ho studený. Ovšem, není špatný ani v teplém stavu, avšak hůře se porcuje.

Dobrou chuť!





Komentáře