Sušíme prosciutto crudo

 Po 14 dnech jsem se konečně dočkal a mohl jsem zakrojit.

Na moje prosciutto crudo jsem použil:

700g vepřové kýty
1kg sůl
koření na grilovanou krkovičku
sušený česnek
pepř mletý
skotskou whisky

Maso jsem dal do misky a zasypal solí a nechal v ní do druhého dne. Potom jsem maso pořádně opláchnul a pečlivě osušil

V misce jsem smíchal koření, množství od oka, přiměřeně podle velikosti masa, a přidal velkého panáka whisky a vznikla mi kaše kterou jsem osušené maso potřel.

Takto připravené maso jsem omotal obvazem a převázal provázkem a pověsil na 14 dní do kuchyně.

Je dobré maso v průběhu zvážit, abychom věděli, kolik je úbytek na váze, který by měl být cca 40%. Moje kýta měla po usušení 450g

Dobrou chuť!





Komentáře